Polityka. bieżące komentarze, własne opinie, dygresje.
Blog > Komentarze do wpisu
Zatruta żywność w Europie. Źródła zakażenia.

Jak to jest, że tak rozwinięty kraj jak Niemcy nie może sobie poradzić z identyfikacją źródeł zakażenia żywności?  Miota się bezradnie. Raz mają to być ogórki i pomidory z pólnocnych niemiec, innym razem świeże hiszpańskie warzywa, a jeszcze innym kiełki fasoli. W końcu służby sanitarne niczego nie potwierdzają i sytuacja wraca do punktu wyjścia.

A może to jest odpowiedzią? Może tych źródeł jest wiele? Może do zakażenia (zatrucia) dochodzi w późniejszym momencie? Może do zakażenia dochodzi w punktach gastronomicznych? W miejscach pakowania gotowych produktów, sałatek, dan.

I nie wygląda mi to na przypadek. Ostatnio słyszalem o zakażeniach w kolejnych krajach.

poniedziałek, 06 czerwca 2011, janmikolaj1

Polecane wpisy